Osteopathie bij baby's

Tijdens onze eerste kennismaking gaan we in op de klachten van uw baby. Ook bespreken we zaken die hierop van invloed kunnen zijn, zoals een eventuele ziektegeschiedenis, de zwangerschap, het verloop van de bevalling of uw leefgewoonten. Met deze informatie achterhalen we welk weefsel bij uw baby de klachten veroorzaakt.

Onderzoek naar de oorzaak

Na de kennismaking volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Met zachte handgrepen zoek ik welk bewegingsverlies verantwoordelijk is voor de klacht. Meestal start ik bij de heupjes en het bekken. Daarna test ik de spanning op het buikje. Daarna komen het borstbeen, de ribben, wervelkolom, nek en het schedeltje aan bod. Tijdens het onderzoek ligt uw kindje comfortabel in zijn of haar rompertje.

De behandeling

Na het onderzoek bespreken we samen de bevindingen en stellen we een behandelplan op. Meestal is één of enkele afspraken voldoende. Tijdens de behandeling maak ik met zachte handgrepen de betrokken lichaamsweefsels één voor één weer beweeglijk. Baby’s vinden de behandeling over het algemeen erg aangenaam, omdat het ze een ontspanning biedt die ze niet kennen.

Veel voorkomende klachten: