Osteopathie bij zwangeren

Zwanger zijn, is heel bijzonder. Zowel emotioneel als fysiek. Want terwijl uw baby groeit, verandert ook uw lichaam. De hormoonhuishouding staat op zijn kop en uw organen en bloedvaten worden verdrukt. Dit is heel normaal, maar kan tot vervelende klachten leiden. Als osteopaat kan ik deze klachten bij u verminderen.

Kennismaken met u en uw klachten

Bij onze kennismaking stel ik u veel vragen. Over de klacht, maar ook over uw eventuele ziektegeschiedenis, leefgewoonten en eerdere zwangerschappen. Dit is waardevolle informatie om te achterhalen welk weefsel aan de wieg staat van uw klachten.

Onderzoek naar de oorzaak

Na ons gesprek onderzoek ik welk bewegingsverlies uw klachten veroorzaakt en waarom uw lichaam zichzelf niet herstelt. Meestal start ik bij uw bekken om de bewegingsvrijheid te controleren. Later onderzoeken we de wervelkolom en ribben, samen met de weefsels rondom het middenrif. Tenslotte behandel ik met zachte handgrepen de nek en schedelstructuren, terwijl u comfortabel op de behandelbank ligt. Tijdens de behandeling houden we altijd rekening met een comfortabele houding voor u en uw kindje.

Goed om te weten: het is gebruikelijk dat u zich uitkleedt tot uw ondergoed voor het onderzoek. Een korte sportbroek kan ook, zolang u zich maar vrij kunt bewegen.

De behandeling

Na afloop van het onderzoek bespreken we de bevindingen en stellen we samen een behandelplan op. Tijdens de behandeling maak ik met zachte handgrepen de lichaamsweefsels stap voor stap weer beweeglijk. Deze techniek is uiteraard veilig voor u en uw kind.

De behandeling bij zwangeren begint meestal bij het bekken, de ribben en het borstbeen. Met zachte handgrepen zoek ik naar weefsels die met elkaar in verbinding staan en voor klachten zorgen. Soms zit de oorzaak op een andere plek dan waar de pijn zit. Na de behandeling herstelt het lichaam vanzelf en nemen de klachten af. Vanzelfsprekend is de behandeling veilig voor u en uw kind.

Een gezond lichaam waarin uw baby zich optimaal ontwikkelt

Osteopathie is een veilige en waardevolle behandelmethode voor diverse zwangerschapsklachten. Het zorgt voor een beweeglijk en evenwichtig lichaam dat goed omgaat met alle veranderingen. Een lichaam waarin uw kindje zich optimaal ontwikkelt. Want hoe beter het u als moeder vergaat, des te beter het is voor uw kind. Voor nu, maar ook voor later.

U kijkt natuurlijk uit naar een vlotte indaling en een geboorte zonder complicaties. Daarom is het belangrijk dat er geen beperkingen zijn in de bekkengewrichten. Omdat u als zwangere veel medicatie niet mag gebruiken, is osteopathie een goed alternatief. Deze zorg richt zich op uw hele lichaam, waarbij we de klachten op een natuurlijke manier behandelen. Uiteraard zonder risico’s voor uw kind.

Veel voorkomende klachten: