Osteopathie

Wat is osteopathie

Osteopathie is een geneeswijze die de bewegingsvrijheid van het lichaam optimaliseert. Dit gebeurt door beperkingen in de verschillende weefsels van het lichaam op te sporen en te behandelen. Na de behandeling functioneren de beweeglijkheid, doorbloeding, bezenuwing en de stofwisseling weer optimaal en verdwijnen de beperkingen zoveel mogelijk. Osteopathische behandelingen zijn altijd manueel. Er komen dus geen apparaten of instrumenten aan te pas.

Het lichaam in evenwicht

Het menselijk lichaam bestaat uit systemen die samenwerken als een biologische eenheid. Wanneer het lichaam gezond en evenwichtig is, kan het zelf storingen verhelpen. Dit is niet het geval als het evenwicht verstoord is, bijvoorbeeld vanwege een ongeluk, operatie, infectie, negatieve stress of slechte eetgewoontes. Als osteopaat kan ik uw lichaam helpen om het evenwicht zelf te herstellen.

 

Wel of geen osteopathische behandeling?

Als osteopaat behandel ik alleen functionele letsels. In geval van ziekte verwijs ik u door naar een arts. Als osteopaat richt ik me niet alleen op de klachtenregio, maar onderzoek en behandel ik het hele lichaam. Dit in tegenstelling tot een fysiotherapeut die juist focust op de regio waar de klacht is.

Osteopathie is NIET geschikt bij:

  • Virale infecties
  • Actieve bacteriële infecties
  • Koorts
  • De acute fase na een hersenbloeding of –infarct
  • Ziektes die vallen onder de oncologie en nog onder behandeling zijn


Twijfelt u of osteopathie geschikt is voor u? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.