Osteopathie bij volwassenen
Tijdens uw eerste bezoek stel ik u veel vragen. Over de klachten, maar ook over uw eventuele ziektegeschiedenis en leefgewoonten. Dit is waardevolle informatie om de oorzaak van de klacht te achterhalen en welk weefsel behandeld moet worden.
Onderzoek naar uw klachten
Na ons gesprek onderzoek ik welk bewegingsverlies uw klachten veroorzaakt en waarom uw lichaam zichzelf niet herstelt. Meestal start ik bij uw bekken om de bewegingsvrijheid te controleren. Later onderzoeken we de wervelkolom en ribben, samen met de weefsels rondom het middenrif. Tenslotte behandel ik met zachte handgrepen de nek en schedelstructuren, terwijl u comfortabel op de behandelbank ligt.
Goed om te weten
Het is gebruikelijk dat u zich uitkleedt tot uw ondergoed voor het onderzoek. Een korte sportbroek kan ook, zolang u zich maar vrij kunt bewegen.
De behandeling
Na afloop van het onderzoek bespreken we mijn bevindingen en stellen we samen een behandelplan op. Deze behandeling bestaat voornamelijk uit zachte handgrepen, waarmee ik de betrokken lichaamsweefsels één voor één beweeglijk maak. De behandeling bestaat normaal gesproken uit een aantal sessies. Tussentijds evalueren we uw klachten.
Uw lichaam terug in evenwicht
Uw lichaam is continu onderhevig aan veranderingen. Met een verstoord evenwicht als mogelijk gevolg. Vaak herstelt het lichaam zichzelf, maar soms is de verstoring zo sterk of langdurig dat het lichaam dit niet meer kan. Bijvoorbeeld bij overbelasting en blessures of na een operatie, val of langdurige stress.
Als uw lichaam zichzelf niet herstelt, wordt uw weefsel minder beweeglijk. Met vervelende klachten als gevolg. Als osteopaat ben ik opgeleid om een blijvende oplossing te vinden. Ik onderzoek de verschillende lichaamssystemen op bewegingsverlies en bevorder de beweeglijkheid van uw lichaam. Zo kan het lichaam zichzelf genezen en functioneert u weer gezond en klachtenvrij.
Veel voorkomende klachten:
- Aanhoudende rugpijn, bekkenklachten en nekpijn
- Aanhoudende of terugkerende gewrichtsklachten bij voet, enkel, knie, heup, schouder, elleboog, hand of pols
- Terugkerende sportblessures
- Spijsverteringsklachten, zoals maag-darmklachten, maagzuurklachten, slechte darmwerking, obstipatie, diarree en het prikkelbare darmsyndroom
- Menstruatiepijn
- Hoofdpijn of migraine
- Andere klachten in het hoofd- en halsgebied, zoals oorsuizen, kaakproblemen en -klemmen of tandenknarsen